Wereldreiziger en journalist Jelle Brandt Corstius selecteerde korte films uit de Desmet-collectie en neemt het publiek mee op een reis om de wereld, van Afrika naar Ceylon, op een cruise of in het vliegtuig. Met live muziek.
Op reis gaan is tegenwoordig net zo vanzelfsprekend als een dak boven je hoofd hebben, of brood op de plank. Niemand kijkt er meer van op als vrienden naar Thailand op vakantie gaan, laat staan naar Spanje. Dat was honderd jaar geleden wel anders. Een reis naar de Côte d’Azur kostte al vele dagen en was alleen weggelegd voor de happy few. Voor de anderen resteerde het wegdromen bij films in de bioscoop. Het kan heel goed dat de bioscoopganger in de jaren tien van de vorige eeuw daar voor het eerst een palmboom zag. Of de zee.
De films uit de Desmet-collectie zijn van een onaardse schoonheid in hun eenvoud: een familie op Ceylon, het opstijgen van een van de eerste vliegtuigen, een kijkje in een Afrikaans dorp, een cruise – of simpelweg beelden van rotsen en golven.
Samenstelling en presentatie: Jelle Brandt Corstius (1978), schrijver, journalist, televisiemaker en wereldreiziger. Live muziek door Thijs Elzinga (gitaar) en Oscar Jan Hoogland (piano).

source